91

OM keurde fotoshoot Volkert goed

'Van der G. heeft mediaverbod niet overtreden'

Bizarre wendingen in alle commotie rondom Volkert van der G. Dinsdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) destijds toestemming heeft gegeven voor de foto’s van Volkert van der G. in de Telegraaf. De conclusie van het OM luidt dan ook dat Van der G. het opgelegde mediaverbod niet heeft overtreden.

Dat maakt alle verklaringen die De Telegraaf destijds deed omtrent de publicatie nog vreemder. De krant wrong zich in allerlei bochten om de foto’s, die een lucky shot zouden zijn geweest, goed te praten. In een hoofdredactioneel commentaar werd het plaatsen van de foto’s geschaard onder de vrije meningsuiting, wat zwaarder woog dan eerbiediging van Van der G’s persoonlijke levenssfeer. 

Uit de uitzending van Brandpunt-Reporter bleek zondag dat Van der G. de foto’s zelf in scène had gezet. Dit deed hij in samenwerking met roddelfotograaf en voormalig lijfwacht van Holleeder Ferry de Kok. Na publicatie van de foto loog De Kok dus toen hij op Facebook schreef: ‘Zo, ik heb maar weinig geslapen, ik heb eindelijk na ruim een maand van vele uren hier zitten en daar posten uiteindelijk Volkert van der G. als eerste na zijn vrijlating op de foto kunnen zetten.’

RTL Nieuws meldt dat het OM op dit moment geen reactie wil geven, omdat er inmiddels Kamervragen zijn gesteld over de uitzending van Brandpunt-Reporter. Ook Ferry de Kok heeft vooralsnog niet willen reageren op de onthulling dat hij destijds het hele verhaal heeft verzonnen. 

Geef een reactie

Laatste reacties (91)