Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM laat Van der Graaf opnieuw onderzoeken

  •  
28-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
278 keer bekeken
  •  
Volkert300.jpg
Onderzoek bedoeld om te kijken of moordenaar van politicus Pim Fortuyn vervroegd vrij moet komen ... Kamer debatteert dinsdagavond
Het Openbaar Ministerie gaat opnieuw de psychische toestand van Volkert van der Graag bekijken. Het OM wil weten hoe groot de kans is dat de moordenaar van Pim Fortuyn weer in de fout gaat, zo meldt de NOS. Van der Graafs advocaat Stijn Franken bevestigt dat er een nieuw onderzoek is ingesteld.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP), dat ook Robert M., Tristan van der Vlis en Karst Tates onderzocht, zo meldt de NOS. Volkert van der Graaf werd voorafgaand aan zijn proces ook psychiatrisch onderzocht. Op basis daarvan achtte de rechtbank de kans klein dat hij nog eens iemand zou vermoorden. Van der Graaf werd in 2003 veroordeeld tot 18 jaar cel en over een paar maanden komt hij in principe vervroegd vrij, omdat hij er dan tweederde van zijn straf op heeft zitten. Het onderzoek is bedoeld om te kijken of hij wel vervroegd moet worden vrijgelaten. Onlangs is Van der Graaf op proefverlof geweest. Dat maakte veel los. De Tweede Kamer debatteert vanavond over de kwestie. Het debat wordt rechtstreeks uitgezonden op Politiek 24.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.