Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM onderzoekt Pegida-speech op strafbaarheid

  •  
12-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pegidautrecht300.jpg
Volgens het ANP gaat het om de speech van Raffie Chohan van Pegida Nederland
Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of Raffie Chohan strafbare uitlatingen heeft gedaan in haar anti-islamitische toespraak bij de Pegida-demonstratie in Utrecht zondag.
Chohan sloeg in haar speech verbaal wild om zich heen en beschuldigde ‘de islamitische cultuur’ onder meer van ‘massieve inteelt’ die ‘vrijwel onomkeerbare schade’ aan moslims zou toebrengen ‘met inbegrip van grote schade aan de intelligentie en geestelijke gezondheid van moslims’:
Mohammed had een vrouw van zes jaar en consumeerde het huwelijk toen zij negen was (…). Een andere reden om moslims te verachten en te haten om hun krankzinnige ideologie, want het is nooit een religie van vrede.”
Negen van de tien betogers die gisteren bij demonstratie werden aangehouden zijn ondertussen vrijgelaten. Zes van hen moeten in december voor de politierechter verschijnen, naar twee verdachten wordt nader onderzoek verricht en één van hen zit nog vast. Dat meldt het OM. 
De Pegida-demonstratie in Utrecht werd onder meer bijgewoond door extreem-rechtse figuren als Tommy Robinson van de English Defence League (EDL) en Pegida-oprichter Lutz Bachmann.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.