Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM: Twitterende districtchef pleegde geen strafbaar feit

  •  
12-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Dijksman_300_jpg_01.jpg
Een ambtenaar mag de PVV fascistisch noemen
Districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe pleegde geen strafbaar feit door te twitteren dat de PVV fascistisch is. Dat heeft het OM dinsdag bepaald.
Er is volgens het OM geen sprake van een belediging of smaad jegens de aangevers. Bij het OM kwamen in augustus vorig jaar drie aangiftes binnen tegen de districtchef omdat ze een tweet stuurde met de tekst: ‘politiek is nu goed wakker en buitelt over elkaar als het gaat om terechte zorg voor fascistische pvv’.
Het OM vindt de aantijging van smaad en belediging ongegrond omdat haar tweet zich richt tot een politieke groepering en niet op één of meer bepaalde personen. “Een belediging is een zeer persoonlijk delict”, aldus het OM en daar was hier geen sprake van.
Dijksman werd in februari uit haar functie ontheven vanwege een ander Twitterbericht. Over een voorval op eerste kerstdag waarbij twee doden vielen door een koolmonoxidevergiftiging twitterde ze “dat het vast om huiselijk geweld gaat”.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.