16

OM verdenkt Jos van Rey ook van witwassen

Naast ambtelijke corruptie ook onderzoek naar witwassen ... Advocaat Van Rey: 'niet op de hoogte van concrete beschuldigingen'

De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey zit mogelijk dieper in de nesten dan voorheen werd aangenomen. Naast het lopende onderzoek naar corruptie en schending van het ambtsgeheim, blijkt het Openbaar Ministerie (OM) Van Rey ook te verdenken van witwassen. Dat meldt het Limburgs Dagblad vandaag.

De verdenking zou aan het licht gekomen zijn door een beschikking van de rechtbank in Rotterdam. De zoon van Van Rey, die overigens zelf geen verdachte is in het onderzoek, zou opheffing van beslag hebben geëist over goederen die bij huiszoeking door het OM in beslag waren genomen. Volgens de Limburgse krant was de beschikking van de rechtbank als volgt:

“De raadkamer van de rechtbank stemde in met de teruggave van zeven ‘kant-en-klaarcamera’s’ en een originele factuur. Daar had het OM geen bezwaar tegen. De officier van justitie verzette zich wel tegen het teruggeven van andere originele stukken, omdat die nodig zijn voor het onderzoek. De raadkamer ging daarin mee. Uit de beschikking blijkt dat ook het onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie door Van Rey naar burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns nog loopt.”

Gitte Stevens, de advocaat van VVD-er Van Rey, zegt niet op de hoogte te zijn van ‘concrete beschuldigingen’ aan het adres van haar cliënt. Een woordvoerder van het OM wilde de grond voor de verdenking niet toelichten, omdat het onderzoek nog loopt.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)