Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM vervolgt Offermanns (VVD) voor ambtelijke corrupte

  •  
07-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
offermanns.jpg
Zaak hangt samen met onderzoek naar Jos van Rey
Ricardo Offermanns, de oud-burgemeester van Meerssen, wordt vervolgd voor ambtelijke corruptie. Volgens het Openbaar Ministerie wordt de zaak op 9 september inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Rotterdam.
De zaak tegen Offermans houdt verband met het onderzoek naar de Limburgse VVD-er Jos van Rey. Van Rey zou Offermans vertrouwelijke informatie hebben toegespeeld over de benoeming van een nieuwe burgemeester in Roermond. Het dagblad De Limburger schrijft daarover:
Van Rey werd er toen al van verdacht dat hij zich zou hebben laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol. Zijn telefoon werd afgeluisterd. Op de taps zou te horen zijn dat Van Rey geheime informatie – de vragen van de vertrouwenscommissie en de gewenste antwoorden – doorspeelde aan Offermanns. De Roermondse gemeenteraad droeg Offermanns uiteindelijk daadwerkelijk voor als nieuwe burgemeester. Om te voorkomen dat hij ook echt zou worden benoemd, viel het OM op 19 oktober 2012 vervroegd in bij Van Rey thuis en in het stadhuis. Offermanns werd diezelfde dag nog als verdachte verhoord.
Offermanns trok zich daarna terug als kandidaat in Roermond en stapte op als burgemeester van Meerssen en voorzitter van de VVD in Limburg. Naast ambtelijke corruptie, wordt hem nu het medeplegen van het schenden van het ambtsgeheim ten laste gelegd.
RTEmagicC_linked.jpg
Het strafrechtelijk onderzoek naar ex-wethouder en voormalig Eerste Kamerlid Van Rey naar onder meer corruptie is nog gaande. Over de vervolging van Van Rey is tot op heden door het OM nog geen besluit genomen. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.