Laatste update 20:49
38

Om wil 2 jaar cel en 3 jaar bestuursverbod voor ex-VVD’er Van Rey

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-VVD-politicus Jos van Rey. Daarnaast zou de voormalig gedeputeerde en voormalig wethouder van Roermond als de openbaar aanklager zijn zin krijgt drie jaar lang geen bestuurlijk ambt mogen uitvoeren. De aanklacht tegen Van Rey behelst omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

Van Rey zou in 2012 zijn geheimhoudingsplicht hebben geschonden bij de benoeming van een nieuwe burgemeester van Roermond, door sollicitatievragen en wenselijke antwoorden door te spelen naar zijn favoriete kandidaat en VVD-partijgenoot Ricardo Offermanns. Hij zou stemmen hebben geronseld voor verkiezingen en 175.000 euro hebben witgewassen. Ook zou Van Rey smeergeld hebben aangenomen van projectontwikkelaar Piet van Pol, in ruil voor opdrachten.

Van Rey was tijdens zijn politieke carrière namens de VVD raadslid en wethouder in Roermond, lid van Provinciale Staten in Limburg en lid van de Eerste en Tweede Kamer, maar werd uit de partij gezet toen de vele verdenkingen tegen hem aan het licht kwamen.

Geef een reactie

Laatste reacties (38)