Laatste update 20 januari 2016, 23:33
25

OM wil taakstraf Albayrak voor valsheid in geschrifte

Oud-COA-directeur liet achteraf valse werkafspraken inplannen om onder verkeersboetes uit te komen

Nurten Albayrak, voormalig directeur van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en voorheen ook een prominente VVD’er, wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie eist nu een taakstraf van 140 uur tegen haar. Albayrak gaf volgens het OM haar secretaresse de opdracht om persoonlijke afspraken in haar werkagenda te zetten, om zo privégebruik te kunnen maken van haar dienstauto en deze te maskeren. Dat is valsheid in geschrifte, meent het OM.

Door haar secretaresse en chauffeur opdracht te geven om persoonlijke afspraken in haar werkagenda te zetten, maakte ze hen bovendien schuldig aan het medeplegen van valsheid in geschrifte, waarmee ze ook hen in de problemen heeft gebracht. Ze schond met haar acties als directeur het vertrouwen in het openbaar bestuur en heeft volgens het OM nooit haar verantwoordelijkheid genomen. De secretaresse moest van Albayrak achteraf valse werkafspraken inplannen om zo onder verkeersboetes uit te komen, aldus de officier van justitie.

“Die ruimte heeft de secretaresse genomen, door naast de afspraken rond bekeuringen ook andere afspraken te vervalsen. Zij heeft dat gedaan om het verschafte alibi geloofwaardiger te laten lijken.

NRC: OM eist taakstraf tegen voormalig COA-directeur Albayrak

Geef een reactie

Laatste reacties (25)