Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM wil taakstraf Albayrak voor valsheid in geschrifte

  •  
14-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
NurtenAlbayrak
Oud-COA-directeur liet achteraf valse werkafspraken inplannen om onder verkeersboetes uit te komen
Nurten Albayrak, voormalig directeur van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en voorheen ook een prominente VVD’er, wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie eist nu een taakstraf van 140 uur tegen haar. Albayrak gaf volgens het OM haar secretaresse de opdracht om persoonlijke afspraken in haar werkagenda te zetten, om zo privégebruik te kunnen maken van haar dienstauto en deze te maskeren. Dat is valsheid in geschrifte, meent het OM.
Door haar secretaresse en chauffeur opdracht te geven om persoonlijke afspraken in haar werkagenda te zetten, maakte ze hen bovendien schuldig aan het medeplegen van valsheid in geschrifte, waarmee ze ook hen in de problemen heeft gebracht. Ze schond met haar acties als directeur het vertrouwen in het openbaar bestuur en heeft volgens het OM nooit haar verantwoordelijkheid genomen. De secretaresse moest van Albayrak achteraf valse werkafspraken inplannen om zo onder verkeersboetes uit te komen, aldus de officier van justitie.
"“Die ruimte heeft de secretaresse genomen, door naast de afspraken rond bekeuringen ook andere afspraken te vervalsen. Zij heeft dat gedaan om het verschafte alibi geloofwaardiger te laten lijken. "

Meer over:

vvd, albayrak, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.