Laatste update 22:20
16

Ombudsman: ‘Venetiaanse maatregelen nodig voor toeristen in Amsterdam’

Amsterdam, de met afstand best bezochte plek door toeristen van Nederland, moet meer doen om de binnenstad onder controle te krijgen. Dit stelt ombudsman Arre Zuurmond in zijn rapport ‘Feesten of beesten.’ Het is zijn conclusie na jaren een uitgebreid onderzoek in het centrum van de hoofdstad. Hij presenteerde zijn bevindingen in debatcentrum de Balie. Amsterdam kampt al jaren met de enorme toename van toeristen die de stad bezoeken.

Zuurmond vindt dat het voorbeeld van Venetië moet worden gevolgd. In die Italiaanse stad zijn maatregelen genomen om losgeslagen gedrag in te dammen. Zo stelt hij voor een verbod op eten en drinken op straat in te voeren. Vooral op de Wallen wordt dagelijks een enorme hoeveelheid fastfood opgegeten, wat leidt tot erg veel afval. Los van het eten is openbare dronkenschap een groot probleem.

Omdat de stad Amsterdam aandelen bezit van luchthaven Schiphol zou invloed moeten worden uitgeoefend om het aantal goedkope vluchten in te dammen. De grootste problemen die Zuurmond noemt in zijn rapport zijn vervuiling, overlast, sekswerk en drugs.

Cc-foto: Huub Zeeman

Geef een reactie

Laatste reacties (16)