8

Ombudsman onderzoekt opslag en gebruik foto’s voetbalsupporters

Brenninkmeijer constateerde bij eerder onderzoek naar fouilleren van supporters dat politie onterecht gebruik maakt van bevoegdheden

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer heeft donderdag een onderzoek aangekondigd naar het fotograferen van voetbalsupporters door de politie. Aanleiding voor het onderzoek zijn de zorgen die diverse supportersverenigingen over de foto’s hebben geuit, zo meldt de Volkskrant.

De Volkskrant schrijft dat het onderzoek specifiek is gericht op acties van de politie rond twee wedstrijden in Rotterdam en Amsterdam. Zo werden op 2 april alle supporters gefotografeerd voor aanvang van de wedstrijd Feyenoord-AZ.
Naar aanleiding van een klacht deed de ombudsman eerder al onderzoek naar het fouilleren van alle supporters en het vragen om identificatie in een café in Amsterdam op 12 april. Hij constateerde toen dat de politie ten onrechte bepaalde bevoegdheden gebruikte.

Lees meer bij de Volkskrant: Ombudsman onderzoekt fotograferen voetbalsupporters

Foto: Bezoekers van cafe Het Fust aan het Stadhuisplein in Rotterdam worden zondag door de politie gefotografeerd voordat ze wel of niet worden aangehouden

Geef een reactie

Laatste reacties (8)