Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Omikron binnen enkele weken dominante variant in Verenigd Koninkrijk’

  •  
07-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Christmas shoppers in face masks in London’s West End.

© Christmas shoppers in a cold and wet Regent Street London today as face masks become compulsory in shops and public transport after a new Covid-19 variant, Omicron was detected in England. La

Over enkele weken zal Omikron Delta hebben verdrongen als meest voorkomende virusvariant in het Verenigd Koninkrijk, voorspelt coronadeskundige Jeffrey Barrett. Volgens hoogleraar Tim Spector is de kans groot dat het Verenigd Koninkrijk over tien dagen al meer Omikron-besmettingen heeft dan verscheidene landen die vanwege Omikron op de rode lijst zijn gezet.
Op 4 december was Omikron vermoedelijk al goed voor 2 procent van alle infecties in het land. De nieuwe variant verspreidt veel sneller dan Delta die al twee keer zo besmettelijk was als het oorspronkelijke virus.
De verwachting is dat Omikron ook in andere landen snel de dominante virusstam zal worden. Zo houdt India rekening met een nieuwe golf begin volgend jaar als gevolg van de opkomst van de Omikron-mutatie. Ook als de nieuwe variant mildere ziekteverschijnselen tot gevolg heeft, zal de grotere besmettelijkheid weer tot grote druk op de zorg leiden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.