22

Omroep Max neemt afscheid van amusement

Extra bezuinigingen op publieke omroep dwingen omroep tot keuze ... Voorzitter Jan Slagter pleit voor een publieke omroep vrij van amusement

Omroep Max gaat in de toekomst geen amusementsprogramma’s meer maken. Voorzitter Jan Slagter zei dat in NCRV’s Lunch op Radio 1. Programma’s als ‘Wie van de drie’ zullen volgend jaar verdwijnen.

Max zal zich voortaan richten op journalistieke programma’s en consumentenprogramma’s. Wel benadrukt Slagter dat dramaseries als ‘Moeder ik wil bij de revue’, moeten blijven bestaan.

Slagter pleit er overigens voor dat amusement in zijn geheel afgeschaft moet worden door de publieke omroep. Hierbij noemt hij als voorbeeld het Avro-programma ‘Strictly come dancing’.

Op Twitter laat Slagter weten dat zonder amusement er nog steeds een groot publiek voor Max overblijft om aan zich te binden. Hoewel hij pleit voor het afschaffen van amusement bij de publieke omroep, waarschuwt hij tegelijkertijd voor een elitaire publieke omroep met alleen ruimte voor nieuws, kunst en cultuur.

NOS: Omroep Max schaft amusement af

Geef een reactie

Laatste reacties (22)