Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Omroepbazen bereiken akkoord over toekomst publiek bestel

  •  
18-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
NPO_300.jpg
Fusies tussen AVRO en TROS, VARA en BNN en KRO en NCRV. EO, VPRO en MAX blijven zelfstandig
Na een half jaar onderhandelen hebben de omroepbazen een akkoord bereik over de inrichting van het omroepbestel dat vanaf 2015 moet ingaan. Er is gekozen voor en het zogenoemde 3-3-2-model. Zes verenigingen fuseren tot drie omroepen en drie blijven er zelfstandig net als beide taakorganisaties NOS en NTR, schrijft NRC.
Het voorstel voor het nieuwe omroepbestel is woensdag naar CDA minister Maria van Bijsterveldt (Media) gestuurd. Zij vindt dat de omroepen samen 200 miljoen euro moeten kunnen bezuinigen. De omroepbazen hebben nog geen overeenstemming bereikt over de financiële gevolgen. De verenigingen die fuseren eisen anderhalf keer zoveel zendtijd en budget als de omroepen die alleen blijven.
De omroepen die fuseren zijn de AVRO en TROS, VARA en BNN en KRO en NCRV. De EO, VPRO en MAX willen zelfstandig blijven. Wat WNL en Powned doen is nog onduidelijk. Van Bijsterveldt wil uiteindelijk acht uitzendvergunningen verlenen aan omroep bedrijven.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.