11

Omroepkiezer.nl blijkt KRO stunt

Katholieke omroep stuurt kijkers massaal richting Powned en WNL


De discutabele omroepkiezer.nl is een initiatief van de KRO. Dat maakte de omroep vandaag bekend, drie dagen na de lancering van de website ontworpen door politicoloog André Krouwel. KRO-voorman Koen Becking noemt het initiatief ‘een ludieke start’ van de ledenwerfcampagne Kies KRO.

In de Telegraaf zegt Becking: 

“Het is vooral bedoeld om de publieke omroep op de kaart te zetten. Het maakt mij niet uit van welke omroep mensen lid worden, als ze maar lid worden.

Omroepkiezer.nl zat maandag al gelijk in het verdomhoekje omdat Krouwel de opdrachtgever nog niet bekend wilde maken. Consumenten vroegen zich af of Omroepkiezer.nl wel objectief was.  Op Twitter gonsde het van verbaasde en soms licht verontwaardigde reacties van mensen die naar alle omroepen worden gezonden behalve die waar ze het meest naar kijken en waar ze zelf denken bij te passen. Velen kwamen na de test bij Powned en WNL uit.

cc-foto: Jacockshaw

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)