Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Omstreden raadslid Breda verlaat PvdA

  •  
14-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Jamal_300_01.jpg
Jamal Nouhi die homo's met pedofielen vergeleek: "Binnen de partij is er weinig ruimte voor een kritische noot"
Het Bredase raadslid Jamal Nouhi heeft zijn lidmaatschap bij de PvdA opgezegd. Nouhi die vorige week in opspraak raakte omdat hij homo’s met pedofielen vergeleek, gaat als zelfstandige fractie in Breda verder.
Vorige week donderdag uitte Nouhi op Twitter zijn ongenoegen over de eis van Human Rights Watch. Daarbij eiste hij dat de mensenrechtenorganisatie niet langer kritiek uit op de veroordeling van homo’s in Marokko. De buitenlandse ‘bemoeizucht’ met de Marokkaanse staatsreligie irriteerde hem en in één van zijn reacties vergeleek hij zelfs de aanpak van Human Rights Watch met de aanpak van pedofielen in Europa.
Nog diezelfde avond distantieerden diverse partijgenoten en PvdA-voorzitter Hans Spekman zich van zijn uitlatingen.
In een verklaring die hij ook deelde met de redactie Joop schrijft hij:
Er is op basis van een bericht meteen een aanval ingezet en stelling genomen zonder fatsoenlijk naar mij te luisteren. Binnen de partij is er weinig ruimte voor een kritische noot. De partij slaat wild om zich heen als het imago ter discussie komt te staan. De PvdA is vergane glorie”, staat in zijn verklaring.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.