Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Omstreden VVD-voorzitter Henry Keizer treedt af

  •  
18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Partijtop VVD spreekt weer over zaak-Keizer

© 2017-05-02 21:57:07 DEN HAAG - VVD partijvoorzitter Henry Keizer verlaat het partijkantoor na afloop van een bijpraatsessie over de zaak rond partijvoorzitter Henry Keizer. De integriteitscom

De in opspraak geraakte voorzitter van de VVD Henry Keizer legt zijn functie per direct neer. Dat heeft de partij bekend gemaakt. Keizer zegt dat de partij een voorzitter nodig heeft die zijn aandacht volledig op de partij kan richten.
De onderzoekssite Follow The Money (FTM) achterhaalde dat Keizer een zeer ongebruikelijke en voor hemzelf uiterst lucratieve zakendeal had gesloten. Hij nam voor een bescheiden bedrag een coöperatieve uitvaartvereniging over die miljoenen waard bleek. Hij was zelf voorzitter van de vereniging en onderhandelde namens de verkopende partij met zichzelf als koper.
Inmiddels is een onderzoek gestart naar die beruchte deal. Keizer zelf heeft altijd volgehouden dat hij niet onoirbaar heeft gehandeld.
Premier Rutte verklaarde drie weken geleden nog het volste vertrouwen te hebben in Keizer, die in departij zijn rechterhand is.

Meer over:

vvd, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.