Laatste update 18:07
5

‘Rutte riep ‘Blijf thuis!’ terwijl hij wist dat Nederlandse bommen daar slachtoffers maakten

Staatssecretaris Menno Snel verkeert zwaar in de problemen omdat hij de Tweede Kamer verkeerd heeft voorgelicht over de chaos die zijn voorgangers hebben aangericht met het toeslagenstelsel en de manier waarop plichtsgetrouwe burgers daarvan op gruwelijke wijze slachtoffer zijn geworden. Parlementair duider Peter Kee gelooft niet dat Snel gaat sneuvelen maar voorziet wel een probleem als dat toch gebeurt. Hij schetst in detail hoe partijen binnen de coalitie er dan op zullen azen CDA-Kamerlid Piet Omtzigt op die post benoemd te krijgen. Deze politieke pitbull heeft zich immers vastgebeten in het dossier en mag dan de problemen zelf gaan oplossen, of dat althans proberen.’

In Kee & Van Jole bespreken de commentatoren verder de positie van Rutte en Bijleveld in het debat van woensdagavond over het ombrengen van 72 burgers in de Iraakse stad Hajiwa door een Nederlands bombardement. Van Jole wijst er op dat de Amerikanen in januari 2016 melding maakten van mogelijke burgerdoden bij de acte van juni 2015. Niettemin deed Rutte twee maanden later een beruchte oproep aan vluchtelingen: blijf thuis! “Terwijl hij wist dat mensen die thuis waren gebleven omkwamen door Nederlandse bommen.”

Verder gaat het nog even over Klaas Dijkhoff die zich volgens Van Jole gedraagt als Starbucks en andere multinationals die geen belasting betalen. “Ze houden zich aan de regels maar wat ze doen deugt niet.” Hij is van mening dat het maximaal profiteren van wachtgeldregelingen Dijkhoff zal blijven achtervolgen. Kee denkt van niet.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)