9

Ondanks olieramp toch bonus voor Transocean

Update: BP mag weer boren in Golf van Mexico... Eigenaar BP-platform proost op 'het beste jaar qua veiligheid in het bestaan van het bedrijf'

Het bestuur van de Transocean ontvangt dit jaar een flinke bonus, loonsverhoging en een optiepakket. Het Zwitserse bedrijf dat eigenaar is van het boorplatform waar vorig jaar een explosie plaats vond, bedankt haar medewerkers langs die weg voor ‘het beste jaar qua veiligheid in het bestaan van het bedrijf’. Ondanks de grootste olielekkage in de Amerikaanse geschiedenis.

Bijna een jaar geleden werd het boorplatform in de Golf van Mexico getroffen door een explosie. Elf mensen kwamen hierbij om het leven. Negen waren werknemers van Transocean.

Hoewel het bedrijf een grote ramp te verduren heeft gehad, heeft het besloten toch een bonus uit te keren aan het bestuur. De ramp op het boorplatform in Amerika was namelijk niet de schuld van Transocean, aldus het bedrijf.

Transocean legt alle verantwoordelijkheid neer bij BP. Het Britse olieconcern had het platform van Transocean gehuurd. De Amerikaanse regering heeft toch een aanklacht ingediend tegen het bedrijf, omdat het de veiligheidsvoorschriften zou hebben overtreden.

Update 15.00

Oliemaatschappij BP heeft van de Amerikaanse overheid toestemming gekregen om weer in de Golf van Mexico te boren naar olie. Het bedrijf moet wel gebruik maken van één van de reeds in gebruik genomen olievelden en mag geen nieuwe bronnen aanboren.

Op 20 april 2010 veroorzaakte een explosie op het booreiland Deepwater Horizon de grootste olieramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Trouw: Bonus ‘veilig’ Transocean ondanks olieramp

cc-foto: Mooi Hsieh

Geef een reactie

Laatste reacties (9)