Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Onder Spekman voert PvdA VVD-program uit'

  •  
07-06-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
ANP-MarcelvanDam300.jpg
'Samsom stelt zijn ambitie hoger dan de sociaaldemocratische beginselen', zegt voormalig PvdA-coryfee Marcel van Dam
Jongeren als Sywert van Lienden van G500 blazen hun eigen toekomst op. Marcel van Dam ziet het met afgrijzen aan, schrijft HP/De Tijd vrijdag.
In een generatiespecial van HP/De Tijd zegt Van Dam:
Ze willen dat er van alles van ouderen wordt afgepakt. Kijk naar de gezondheidszorg. Jongere generaties roepen: ‘Dat is allemaal veel te duur!’ En ze vergeten dat ze straks ook de leeftijd gaan bereiken dat ze meer zorg gaan consumeren. Maar dan is het er niet meer als het aan hen ligt. Maar ze redeneren niet door.
Hij was ooit PvdA-minister, maar van die partij is Van Dam geen lid meer. Over Diederik Samsom zegt hij:
Samsom stelt zijn ambitie hoger dan de sociaal-democratische beginselen.”
Over partijvoorzitter Hans Spekman:
Onder zijn leiding is de PvdA bezig met de uitvoering van het VVD-programma, dus van de sociaal-democratie is helemaal niks meer over.”
Ook ziet Van Dam “spanning rijzen” rond de integriteit van minister Lodewijk Asscher. De oud-PvdA’er maakt zich zorgen over de toenemende maatschappelijke agressie jegens ouderen.
Ongelooflijk! Vooral als je het riool van internet opentrekt. Sommigen zouden die oude mensen het liefst dóód willen zien! Dat was vroeger echt niet zo. Toen was het generatieconflict meer het idee dat die generatie politici haar tijd had gehad. Zo van: en nou zijn wij aan de beurt. Dat is van een totaal andere orde dan: ‘Wat doe je hier nog op de wereld?!’
Maar de waarheid zal overwinnen, voorspelt Van Dam. Althans, dat hoopt hij maar. “De liefde voor feitelijke waarheden mag niet helemaal sterven.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.