Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onderzoek: Climategate bestaat niet, klimaatexperts vrijuit

  •  
07-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
polar_300.jpg
Gehackte mails bevatten geen bewijs voor manipulatie van gegevens
In 2009, kort voor de klimaatconferentie in Kopenhagen, werden er gehackte mails aan de media gestuurd waaruit zou blijken dat klimaatwetenschappers bewust resultaten manipuleren. Een Britse onderzoekscommissie heeft de honderden mails van klimaatwetenschappers nu onderzocht en vastgesteld dat voor die beschuldiging geen enkele grond is.
De NOS schrijft: 
De uitgelekte emails waren koren op de molen van klimaatsceptici die niet geloven dat de opwarming van de aarde door de mens wordt veroorzaakt. Sommigen concludeerden daaruit dat klimaatveranderingen ernstiger werden voorgesteld in de hoop dat er dan sneller wereldwijd drastische mileu-maatregelen zouden worden genomen. Het Britse onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van de Universiteit van East Anglia weerspreekt dat klimaatwetenschappers expres gegevens hebben achtergehouden of gemanipuleerd. Wel krijgen ze het verwijt dat ze hun informatie niet genoeg hebben gedeeld met andere wetenschappers.
 
RTEmagicC_4247952467_5e57778e56.jpg
cc-foto: ukcookie

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.