Laatste update 00:16
13

‘Onderzoek naar cliëntelisme De Mos’

De Haagse politieke partij Groep de Mos is donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering onder vuur komen te liggen vanwege de partijfinanciering. Raadsleden van SP, PvdA en HSP vermoeden dat De Mos bedrijven helpt in ruil voor geld.

De Mos pleitte tijdens de algemene beschouwingen voor een nachtvergunning voor een zalencentrum, maar dat zalencentrum is tevens een van de sponsors van de partij. En alle partijleden krijgen er tien procent korting. Raadslid Bart van Kent (SP) viel hem daarop hard aan. “Hoeveel geld krijgt u van zalencentrum Opera, van de cafés in de Reinkenstraat, gelegenheden waar uw partijleden ook korting krijgen”

De raadsleden maken zich niet alleen zorgen om de relatie die De Mos zou hebben met het zalencentrum, maar ook om de relaties die de partij heeft met andere ondernemers. De Mos zou partijleden korting aanbieden bij meer dan twintig bedrijven. Namen van deze ondernemers duiken geregeld op in moties over schriftelijke vragen van De Mos.

Het SP-raadslid riep Burgemeester Krikke op om onderzoek te doen naar de partijfinanciering van De Mos.” Kijk eens naar de financiering van Groep de Mos, deze vorm van cliëntelisme mag geen plek hebben hier. Dit gaat heel veel grenzen over.” De burgemeester heeft beloofd de kwestie in het presidium te bespreken.

Bron: OmroepWest, AD

Geef een reactie

Laatste reacties (13)