15

Onderzoek naar integriteit minister Henk Kamp (VVD)

Defensie gaat onderzoek doen naar het handelen van Henk Kamp die tussen 2002 en 2007 minster van het departement was. De huidige minister van Economische Zaken is in opspraak geraakt omdat hij een gift heeft aangenomen  van de in een corruptiezaak verwikkelde auto-leverancier Pon. Die is in de openbaarheid gebracht door de advocaten van defensie-werknemers die terecht staan wegens integriteitsschendingen omdat ze zich lieten trakteren door het bedrijf dat auto’s leverde aan de krijgsmacht.

NRC schrijft:

Het onderzoek wordt ingesteld naar aanleiding van twee klachten van twee voormalig werknemers. Naast de klacht over de giften zouden de voormalig werknemers ook een klacht hebben ingediend over hun ontslag. Volgens de twee was er sprake van ‘willekeur’. Het onderzoek zal ‘zo snel mogelijk’ van start gaan, aldus een woordvoerder van Defensie. Oud-secretaris-generaal en hoogleraar arbeidsverhoudingen Roel Bekker gaat het onderzoek uitvoeren.

Kamp zegt onopzettelijk een domme fout gemaakt te hebben door zijn privé-auto bij Pon te laten keuren en daarbij te accepteren dat hij een set navigatie-cd’s cadeau kreeg.

cc-foto: EU PVSEC

 

Geef een reactie

Laatste reacties (15)