Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Onderzoek prijsverhoging mobiel internet niet nodig'

  •  
29-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Minister Verhagen vertrouwt mobiele aanbieders KPN, T-Mobile en Vodafone volledig
Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, vindt het niet nodig een onderzoek in te stellen naar de prijsverhoging van mobiel internet door KPN, T-Mobile en Vodafone. PvdA-Tweede Kamerlid Martijn van Dam had de minister gevraagd een onderzoek in te stellen hiernaar.
Verhagen noemt een onderzoek ‘niet opportuun’. Van Dam twijfels aan het verhaal van de bedrijven. De mobiele aanbieders zeggen dat de tarieven omhoog moeten omdat ze steeds meer data moeten verwerken op hun netwerk. Het PvdA-Kamerlid vermoedt echter dat de prijsstijging is ingevoerd omdat steeds meer mensen gebruik maken van diensten als WhatsApp waarmee gratis gesmst kan worden.
De minister verwijst naar de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Deze is als instantie bevoegd om op te treden tegen kartelafspraken. De NMa is op de hoogte en zal dus ingrijpen wanneer er reden toe is, aldus de minister. Ook benadrukt de minister dat het aan de consument is om wel of geen gebruik te maken van de diensten.
cc-foto: FaceMePls
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.