Laatste update 19 mei 2016, 14:50
45

Onderzoeker rapport lijkt bezwaar twee ex-PvdA-ers te ondersteunen

Onderzoeker: Turkse organisaties wel transparant

De dag na het vertrek van twee Kamerleden die aangaven dat minister Asscher onterecht Turkse organisaties extra onder de loep wil nemen, zegt nu ook de onderzoeker die het rapport heeft opgesteld dat Asscher te negatief is over de Turkse organisaties. Dit meldt NOS.

Op de vraag of Milli Görüs niet transparant zou zijn, reageert onderzoeker Nico Landman, universitair hoofddocent islamologie bij de Universiteit Utrecht: “Klopt niet”.

De afgelopen dertig jaar heeft Landman onderzocht hoe Turken zich integreren in de Nederlandse samenleving.

Aan de ene kant vormen ze een hechte gemeenschap maar aan de andere kant vormen ze een integraal onderdeel van de Nederlandse samenleving.

Landmans uit stevige kritiek op hoe Asscher er met zijn rapport aan de haal is gegaan.

Het is Asschers pakkie-an welke uitleg hij aan het rapport geeft. Maar ik constateer wel dat de kant die hij ermee opgaat beduidend kritischer en negatiever is dan wij in ons rapport.

De Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vonden dat Asscher het rapport te kritisch had geïnterpreteerd, en krijgen daar nu dus de steun in van de onderzoeker zelf want de onderzoeker vindt dat ook. Over de brief die de minister naar de Kamer stuurde zegt de onderzoeker dat het wantrouwen uitstraalt.

Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat Asscher Turkse organisaties tegen zich in het harnas heeft gejaagd.

Volgens Landmans hebben Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk met hun kritiek op Asscher mogelijk een punt.

NOS: Onderzoeker kritisch over Asscher

Cc-foto: PvdA Ledendag

Geef een reactie

Laatste reacties (45)