Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onderzoekers bezorgd over nieuwe coronavariant met verraderlijke spikes

  •  
16-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Institute for Microbiology of the German Armed Forces

© 15 February 2021, Bavaria, Munich: Various test tubes for diverse pathogens are on display during a presentation by the German Armed Forces in a high-security laboratory at the Institute of M

Wetenschappers van de universiteit van Edinburgh zijn op een nieuwe variant van sars-cov-2 gestuit. De mutatie, B.1.525 geheten, baart de onderzoekers zorgen. De nieuwe versie lijkt sterk op de besmettelijke Engelse variant, en heeft daarbovenop nog enkele zorgwekkende aanpassingen ondergaan, meldt The Guardian.
De uitsteeksels van de nieuwe variant zijn hetzelfde als de uitsteeksels van de Zuid-Afrikaanse (B.1.351) en Braziliaanse (B.1.1.28) varianten. Deze nieuwe spikes zorgen ervoor dat het virus beter in staat is om het gevecht aan te gaan met de antilichamen die het lichaam aanmaakt. Bovendien lijken de huidige vaccins minder goed te zijn opgewassen tegen de aangepaste uitsteeksels.
De Schotse onderzoekers melden dat de nieuwe variant tot dusver is vastgesteld in tien landen, waaronder België, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Nigeria.

Meer over:

nieuws, coronavirus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.