Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onderzoekers vinden alternatief voor embryonale stamcellen

  •  
30-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Toch kan het gebruik van embryonale stamcellen nog niet naar de prullenbak verwezen worden
Amerikaanse onderzoekers hebben het voor elkaar gekregen simpele huidcellen om te vormen tot cellen die bijna identiek zijn aan embryonale stamcellen. Deze stamcellen kunnen vervolgens omgevormd worden tot een specifiek weefsel en gebruikt worden bij transplantaties.
Het gebruik van stamcellen is belangrijk omdat deze ziektes als diabetes, Alzheimer, de ziekte van Parkinson en andere kan genezen. Voorheen was het alleen mogelijk om stamcellen te verkrijgen uit jonge embryo’s.
Het gebruik van embryonale stamcellen is in Amerika omstreden omdat deze gepaard gaat met de vernietiging van embryo’s, wat in Amerika gelijk staat aan het doden van een menselijk leven.
Dankzij de uitkomsten van het onderzoek kan het gebruik van embryonale stamcellen gereduceerd worden, maar nog niet afgeschaft. Embryonale stamcellen zijn nog steeds nodig om de alternatieven te vergelijken en controleren.
Lees meer over het onderzoek bij de Washington Post: Scientists overcome hurdles to stem cell alternatives
cc-foto: GE healthcare

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.