10

&… Onderzoekers volgen ‘nieuwe’ volksstam

Nieuwe volksstam ontdekt in Peru, nieuwe Facebook add-on toont wie je dumpte, nieuwe film over het leven van André Hazes, oude wasrol met stem van Von Bismarck en meer

Ander nieuws van vandaag

stam2300
– In Peru is per ongeluk een onbekende volksstam ontdekt. De nomadengroep was in het Amazonewoud aan het jagen en dreef per ongeluk af naar het natuurreservaat Kugapakori Nahua Nanti, waar het oog in oog kwam met medewerkers van het natuurreservaat. Inmiddels hebben onderzoekers het vertrouwen van de stam gewonnen door hen materialen toe te stoppen om makkelijker te kunnen koken, jagen en vissen. Er is een fotodagboek bijgehouden, om de stam in kaart te brengen.

– Ganzen, het zijn niet de favoriete dieren van Nederland. Nijlganzen die overlast geven mogen tegenwoordig zelfs vergast worden. Toch trok de brandweer in Groningen, op verzoek van de dierenambulance, uit om babynijlganzen te redden, die anders door de vrieskou zouden zijn omgekomen.

– Op een oude Amerikaanse wasrol is de stem van de Duitse kanselier Otto von Bismarck te horen. Hij reciteert onder meer een strofe uit het Franse volkslied, La Marseillaise. De opname duurt 1 minuut en 19 seconden. Ook is te horen hoe hij strofen poëzie voordraagt en zijn zoon Herbert moraliseren toespreekt.

– Van geluid naar film: Regisseur Joram Lürsen gaat het leven van André Hazes verfilmen. Hij heeft al gesprekken gevoerd met Rachel Hazes en zijn jongere broer Theo. Reden voor de verfilming: Iedereen kan zijn liederen meezingen. Van corpsbal tot familie Doorzon.

– Je zal maar gemiddeld 765 euro uitgeven per stem tijdens de campagne naar het Witte Huis, en faliekant mislukken. Het gebeurde de Texaanse gouverneur Rick Perry. De Amerikaanse krant The Washington Post berekende dat hij gemiddeld 1000 dollar voor elke stem heeft betaald.

– Stiekem zijn we allemaal benieuwd naar wie ons ‘dumpte’ op Facebook, wanneer je je aantal vrienden ziet slinken. Een nieuwe add-on voorziet je nu van die informatie. Ook wanneer iemand een vriendschapsverzoek weigert of negeert, krijg je met de nieuwe add-on een melding. Wat het script verder aan persoonsinformatie van jou aan Facebook doorgeeft, is onbekend.

– Nederlanders zijn de fanatiekste twitteraars van de wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van Semiocast. 383 miljoen twitteraccounts die voor 1 januari 2012 zijn aangemaakt, werden hiervoor geanalyseerd. Japan en Spanje volgen op de tweede en derde plaats.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)