29

Ongeïnformeerde PVV’er Bres haakt toch maar af voor Haagse raad

Henk Bres zal toch geen plaatsnemen in de Haagse gemeenteraad. De lijstduwer voor de PVV werd met 1800 voorkeursstemmen, waaronder een van Geert Wilders, gekozen. Afgelopen weekend zei hij in een interview met Omroep West nog dat hij in de raad graag ‘de mening van zijn achterban’ te willen vertolken, maar daar ziet hij nu toch maar vanaf.

Tijdens het interview dit weekend bleek al dat de gemeenteraad met Bres als raadslid vooral te maken zou krijgen met iemand die alleen maar ongefundeerde meningen zou gaan roepen. Bres liet direct weten niet van plan te zijn om stukken te lezen, omdat hij daar helemaal geen kaas van heeft gegeten en ook geen zin had om zich erin te verdiepen. Henk Bres heeft een mening, en dat was meer dan genoeg.

Maandagochtend liet Bres echter weten toch maar niet in de raad te zullen stappen. Dat houdt in dat die plek weer vrijkomt voor de van woningfraude verdachte nummer 2 van de Haagse PVV, Willie Dille. Bres zal als fractievertegenwoordiger wel het woord voeren tijdens commissievergaderingen. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen verloor de PVV in Den Haag drie van de vijf zetels.

Lees ook: PVV-lijstduwer Henk Bres raakt column kwijt om ‘cancer muslims’

Bron: Omroep West

Geef een reactie

Laatste reacties (29)