Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Online shoppen schaadt het milieu

  •  
22-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
zalando300
Retour zenden 60 procent van online kledingaankopen zorgt voor enorm hoge CO2-uitstoot
Online shoppen – zonder hordes vervelende mensen om je heen waarmee je moet knokken om een schaarse plek in een krap pashokje – mag dan voor veel mensen een verademing zijn, maar heeft ook een zware impact op het milieu. De toename van het aantal internetaankopen en dus ook het aantal verzendingen veroorzaakt een hoge CO2-uitstoot. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse expertgroep Ecologie, die meldt dat ongeveer 60 procent van alle mode-items wordt teruggestuurd.
Projectleider Linsie Meijer van de expertgroep :
Vrouwen bestellen jurkjes in vijf maten en drie kleuren en dan maar kijken wat het beste staat. De meeste goederen worden kosteloos geretourneerd, omdat retourkosten leidt tot verlies van klanten.
Een mogelijke oplossing voor dit probleem wordt door de expertgroep gezocht bij een digitale 3D-paspop. Die zou de klant een beeld kunnen geven van hoe de kleding eruit ziet, zodat het bestellen van meerdere kleuren en maten niet langer nodig is.
cc-foto: Dagmar Sporck

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.