11

Onrust in Venezuela: oppositieleider voor de rechter

Vier doden bij protesten tegen regering Maduro ... Betogers eisen onder andere vrijheid voor de media

De spanning loopt op in Venezuela. Bij protesten tegen de regering Maduro zijn vier mensen om het leven gekomen. De autoriteiten beschuldigen juist oppositieleider Leopoldo Lopez van moord en terrorisme omdat hij de protesten zou hebben aangewakkerd. Dinsdag gaf hij zich vrijwillig aan bij de politie. Bij zijn eerste hoorzitting bij een rechtbank in de hoofdstad Caracas verzamelden zich woensdag zijn aanhangers in grote getale.


Aanhangers van de 42-jarige Lopez riepen bij de rechtbank om zijn vrijlating, schrijft het Nederlands Dagblad. Lopez zei bij zijn overgave aan de politie niet te vrezen voor een gevangenisstraf. “Ik ben onschuldig.”

Het ND over de protesten in Caracas:

Honderden studenten brachten de afgelopen week op de straten van Caracas door. Overdag werd gedemonstreerd, in de nacht werd strijd geleverd met de politie.

Een van de dodelijke slachtoffers zou een student zijn die omkwam toen militieleden die de regering steunen het vuur openden op de betogers.

Maandag trokken betogers naar het gebouw van de Venezolaanse overheidsdienst voor telecommunicatie. Ze eisten dat alle beperkingen die de media zijn opgelegd worden opgeheven en dat er vrijelijk mag worden bericht over de politieke crisis in het land.

In de video legt een 21-jarige studente uit de VS uit wat er verder aan de hand is in Venezuela.

Nederlands Dagblad: Oppositieleider Venezuela voor de rechter

Geef een reactie

Laatste reacties (11)