Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Ontbossing Amazonegebied daalt'

  •  
10-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Brazilië denkt de doelstelling van 80 procent ruim voor 2020 te halen
Brazilië beloofde vorig jaar tijdens de klimaattop in Kopenhagen de boskap vóór 2020 met 80 procent terug te dringen. Het terugbrengen van de boskap is noodzakelijk om de opwarming van de aarde af te remmen. President Luiz Inácio da Silva heeft aangekondigd de vermindering van ontbossing ruim voor de deadline al te zullen halen. De ontbossing is al met 14 procent gedaald.
De tropisch regengebied in de Amazone is het grootste regenwoud ter wereld. Het omvat 6,7 miljoen vierkante kilometer, waarvan 65 procent zich in Brazilië bevindt. Volgens de Braziliaanse regering is de afgelopen dertig jaar ruim 530 duizend vierkante meter door ontbossing verloren gegaan.
Het gebied herbergt 20 procent van het drinkwater en ruim 30 procent van de biodiversiteit op aarde. Om het broeikaseffect tegen te gaan is het noodzakelijk dat het gebied niet verloren gaat of nog meer inkrimpt.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.