Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ontevreden rokers: Onruststokers

  •  
30-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nosmoking.jpg
Inspecteurs rookverbod steeds vaker bedreigd
Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit controleren het rookverbod in de horeca alleen nog maar met zijn tweeën en met assistentie van de politie. Ze worden steeds vaker geconfronteerd met agressieve kroegbazen en klanten. Het gaat om bedreigingen maar ook om fysiek geweld, zegt de NVWA.
De Tweede Kamer wil dat staatsecretaris Van Rijn, die het rookverbod onlangs opnieuw van kracht verklaarde voor alle horecagelegenheden, met maatregelen komt om een einde te maken aan de agressie tegen NVWA-medewerkers.
Kamerlid Myrthe Hilkens (PvdA) wil zelfs een breed onderzoek naar geweld in de openbare ruimte. Ze vindt de agressie tegen de ‘antirook’-inspecteurs vergelijkbaar met het geweld tegen ambulancebroeders, caissières en scheidsrechters.
Volgens haar SP-collega Van Gerven is het beleid van het ministerie van Volksgezondheid debet aan de problemen. Minister Schippers vond in het vorige kabinet dat rokers zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. Dan willen mensen ook zelf uitmaken of ze roken in de horeca, aldus Van Gerven. Koninklijke Horeca Nederland veroordeelt agressie tegen inspecteurs, maar legt de schuld ook deels bij het zwalkende beleid.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.