Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ontslagen SeaWorld CEO zwemt weg met 2 miljoen euro

  •  
06-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Orka_300.jpg
Jim Atchison blijft echter vice-voorzitter en behoudt zijn rol als adviseur van het zeezoogdierenpark 
Directeur Jim Atchison van het Amerikaanse dolfinarium Sea World heeft het goed voor elkaar. Over een maand stapt hij ‘gedwongen’ op als directeur, maar krijgt een riante gouden handdruk mee van ruim 2 miljoen euro.
Sinds het begin van 2014 daalde de aandelen van Sea World drastisch met 40 procent. Het zeezoogdierenpark kwam de afgelopen jaren slecht in het nieuws met de ene na de andere rechtszaak. Trainers zouden blootgesteld worden aan levensgevaarlijke gestresste orka’s en de documentaire The Blackfish toonde eveneens schokkende beelden en bewijzen van lijdende orka’s. De bezoekersaantallen daalde flink en Sea World moest zelfs gedwongen een aantal parken sluiten.
Vanwege de tegenvallende resultaten was Atchison gedwongen op te stappen. USA Today meldt dat Atchison het grootste deel van zijn handdruk, 2,4 miljoen, cash uitbetaald krijgt. Het totale bedrag van meer dan 2,6 dollar is ongeveer twee keer zijn jaarsalaris met daarbovenop zijn bonus van 2013. Daarnaast behoudt hij zijn adviseursrol op het gebied van internationale uitbreiding en blijft hij aan als vice-voorzitter.
cc-foto: Milan Boers

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.