Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook dit is Nederland: Weer meer mensen afhankelijk van voedselbank

  •  
11-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
voedselbank300_01.jpg
In totaal 38.000 kinderen afhankelijk van hulp om te kunnen voorzien in hun eerste levensbehoefte
We leven weliswaar in het Westen en als we het kabinet moeten geloven, gaat het ons economisch voor de wind. Desalniettemin is keiharde armoede ook Nederland niet vreemd. Sterker nog; het afgelopen jaar is het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank in vergelijking met het jaar ervoor wederom gestegen. Nu met maar liefst 11 procent.
Dat betekent dat nu in totaal zo’n 94.000 mensen afhankelijk zijn van de voedselbank. Daarvan is 40 procent jonger dan 18 jaar, bijna 38.000 kinderen hebben dus voor hun voeding hulp van de voedselbank nodig.
Voedselbanken Nederland heeft een analyse gepubliceerd van haar ‘klanten’. Daaruit blijkt ook dat 55 procent van de aanvragers van de voedselpakketten vrouw is, en veertig procent alleenstaand. Meer dan de helft van de klanten is binnen een jaar weer weg omdat ze dan in staat zijn om zelf in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien.
Vorig jaar verscheen nog op Joop: 30 procent meer mensen naar de voedselbank

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.