Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook een traditie: moslims ruimen vuurwerkafval op

  •  
01-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
vuurwerkafval

© foto: Baitul Afiyat Moskee

Traditiegetrouw gaan vrijwilligers van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap op 1 januari in onder meer Tilburg en Almere de straat op om vuurwerkresten op te ruimen. Tegenover de NOS verklaart Mansoor Janssen van de gemeenschap dat de schoonmaakactie bedoeld is om het jaar ‘rein’ te beginnen.
De 1500 Nederlandse Ahmadi-moslims beschouwen dienstbaarheid aan de samenleving als een belangrijk onderdeel van hun geloof. De gemeenschap organiseert daarom gedurende het jaar verscheidene activiteiten waaruit nabuurschap spreekt, vertelde een woordvoerder vorig jaar aan het Brabants Dagblad :
"“zoals het verzamelen van geld voor liefdadigheidsinstanties, het doneren van bloed, het verzamelen van voedsel voor voedselbanken en het bezoeken van eenzame ouderen en vluchtelingen.”"
Op Eerste Kerstdag gingen dertig Ahmadi-jongeren nog met bloemen, chocolade en kaarten langs bij een zorgcentrum in Almere.
foto: Baitul Afiyat Moskee
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.