Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Ook in Hilversum Weinstein-praktijken'

  •  
17-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
dwdd
Bij De Wereld Draait Door schoof Anneke Bakker, voormalig omroepster van de Tros, aan om te praten over haar eigen ervaringen met ongewenste intimiteiten. Haar baas regelde eind jaren zeventig een appartement voor haar toen de verkering met haar vriend uitraakte. Maar hij stelde wel een voorwaarde: ze mocht geen andere mannen ontvangen en moest altijd voor hem beschikbaar zijn. Bakker weigerde en dat kwam haar duur te staan. Ze onderging demotie, bij haar afscheid van de buis werden maatregelen genomen om te voorkomen dat ze en public uit de school zou klappen.
Aan tafel Joop-redacteur Hasna El Maroudi en NRC-columnist Alma Mathijsen. Zij leggen uit wat er moet gebeuren. Hasna roept in haar opiniestuk No power, no pussy op tot een seksstaking om de machtsstructuren die dit misbruik mogelijk maken af te breken. Mathijsen roept op haar beurt mannen op zich uit te spreken en in te grijpen. Ingrijpen doet ook tafeldame Romana Vrede als presentator Van Nieuwkerk op het idee komt even een peiling te houden onder de in het publiek aanwezige dames over de vraag of ze met het probleem te maken hebben gehad.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.