Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook korting AOW aangepast onder druk Eerste Kamer

  •  
21-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Flickr_oud_stel2_Storm_300.jpg
Zowel de oppositiepartijen als regeringsfracties VVD en CDA hadden forse kritiek op het bezuinigingsvoorstel. CDA komt met tegenvoorstel
Na het plan voor de btw-verhoging voor podiumkunsten, moet ook het kabinetsplan om de AOW-partnertoeslag per 1 januari volgend jaar met 8 procent te korten worden aangepast. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft dit dinsdag besloten, nadat een meerderheid van de Eerste Kamer dreigde het plan weg te stemmen. Dat meldt de Volkskrant.
Zowel de oppositiepartijen als regeringsfracties VVD en CDA hadden forse kritiek op het bezuinigingsvoorstel, zo schrijft de Volkskrant. Het CDA stelt nu voor om de korting pas per 1 juli 2011 in te voeren en inkomens tot 30.000 euro te ontzien. In het oorspronkelijke kabinetsplan zouden alleen inkomens tot 20.000 euro, ofwel 110 procent van het minimumloon, worden ontzien.
Kamp zegde toe het alternatief te zullen uitwerken en met een positieve insteek te benaderen. In 2015 wordt de AOW-partnertoeslag geheel afgeschaft. Dat is al in de jaren negentig besloten.
Foto-cc: Storm

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.