12

Ook Microsoft slaat stiekem locatie op

Na Apple maakt ook Microsoft zich schuldig aan privacy-schending: GPS-gegevens die op Windows Phone 7 draaien worden stiekem opgeslagen

Na Apple wordt nu ook Microsoft ten laste gelegd locatiegegevens van gebruikers op te slaan. Zelf wanneer deze bewust het opslaan van locatiegegevens hebben uitgezet. Dat meldt dagblad Trouw. Het gaat hierbij om gebruikers van de Window Phone 7. In het Amerikaanse Seattle loopt nu een rechtszaak tegen Microsoft.

Trouw schrijft:

Als de camera voor het eerst wordt gebruikt, krijgt de gebruiker een melding met de vraag of ze toestaan dat het apparaat hun locatiegegevens gebruikt. Ook als de gebruiker zegt dit niet te willen, worden locatiegegevens verzameld.

Microsoft is niet het eerste bedrijf dat zich moet verantwoorden voor de schending van privacy. Eerder spanden zo’n 27.000 Zuid-Koreaanse iPhone-gebruikers een rechtszaak aan tegen Apple. De eis: meer dan 17 miljoen euro aan compensatie ‘voor de emotionele schade die hen is toegebracht bij het illegaal verzamelen van locatiegegevens’. Ook Google heeft zich in het verleden schuldig gemaakt aan het verzamelen van communicatiegegevens. Hierbij betrof het gegevens van beveiligde en onbeveiligde wifi-routers. Google deed dit ten behoeve van de locatiebepaling van Google Street View, maar heeft alle gegevens inmiddels verwijderd.

Trouw: ‘Ook Microsoft slaat stiekem locatiegegevens telefoons op’

cc-foto: Marco Raaphorst

Geef een reactie

Laatste reacties (12)