Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook naamgenoot giraf Marius mogelijk afgemaakt

  •  
13-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
ANP-GirafMarius300.jpg
Tweede Deense zoo bereid om gezonde giraf te offeren in kader van fokprogramma
Enkele dagen na een dierentuin in Kopenhagen een gezonde giraf afmaakte, overweegt een andere Deense dierentuin hetzelfde te doen. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Extra sneu, dit dier heet eveneens Marius.
Jyllands Park Zoo, in het westen van Denemarken is onlangs toegelaten tot het Europese kweekprogramma. Momenteel heeft de dierentuin twee mannetjesgiraffen. Als de dierentuin een vrouwtje vindt, moet de 7-jarige Marius het veld ruimen. Net als zijn naamgenoot moet Marius dan uit Jyllands Park verdwijnen om inteelt te voorkomen, schrijft The Guardian.
“Als we Marius moeten afmaken, dan zullen we dat doen”, verklaart Janni Løjtved Poulsen van het Deense dierenpark. De beslissing ligt in handen van de coördinator van het kweekprogramma. Jyllands Park Zoo zal zich bij die beslissing niet laten beïnvloeden door de golf van protest die op gang kwam na het afmaken van een giraf in de zoo van Kopenhagen. “We staan volledig achter de beslissing van onze collega’s in Kopenhagen”, benadrukt Poulsen.
In Kopenhagen werd afgelopen zondag een gezonde giraf afgemaakt. Protestacties van Deense dierenliefhebbers mochten niet baten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.