6

Ook naamgenoot giraf Marius mogelijk afgemaakt

Tweede Deense zoo bereid om gezonde giraf te offeren in kader van fokprogramma

Enkele dagen na een dierentuin in Kopenhagen een gezonde giraf afmaakte, overweegt een andere Deense dierentuin hetzelfde te doen. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Extra sneu, dit dier heet eveneens Marius.

Jyllands Park Zoo, in het westen van Denemarken is onlangs toegelaten tot het Europese kweekprogramma. Momenteel heeft de dierentuin twee mannetjesgiraffen. Als de dierentuin een vrouwtje vindt, moet de 7-jarige Marius het veld ruimen. Net als zijn naamgenoot moet Marius dan uit Jyllands Park verdwijnen om inteelt te voorkomen, schrijft The Guardian.

“Als we Marius moeten afmaken, dan zullen we dat doen”, verklaart Janni Løjtved Poulsen van het Deense dierenpark. De beslissing ligt in handen van de coördinator van het kweekprogramma. Jyllands Park Zoo zal zich bij die beslissing niet laten beïnvloeden door de golf van protest die op gang kwam na het afmaken van een giraf in de zoo van Kopenhagen. “We staan volledig achter de beslissing van onze collega’s in Kopenhagen”, benadrukt Poulsen.

In Kopenhagen werd afgelopen zondag een gezonde giraf afgemaakt. Protestacties van Deense dierenliefhebbers mochten niet baten.

The Guardian: Second giraffe named Marius at risk of being put down in Denmark

Geef een reactie

Laatste reacties (6)