Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook Nederlandse politie raadt gebruik Internet Explorer af

  •  
29-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
explorer300
Browserlek was eerder voor VS en GB aanleiding om gebruik af te raden, ministerie van Veiligheid en Justitie zag nog geen probleem
Internetten met de Microsoft-browser Internet Explorer is niet veilig, dat stelt de Nederlandse politie op Twitter. Het advies is dan ook om een andere browser te installeren of – indien het echt niet anders kan – Explorer alleen in uitgebreide beveiligde modus te gebruiken. Aanleiding voor de maatregel is het grote lek in de browser van Microsoft dat dit weekeinde aan het licht kwam.
De Amerikaanse en Britse ministeries van Binnenlandse Veiligheid waarschuwden maandag al voor het lek, dat volgens makers van beveiligingssoftware op dit moment wordt misbruikt door hackers om hele computersystemen te infecteren. Totdat Microsoft het lek heeft gedicht doen internetters er daarom volgens het Team High Tech Crime van de Nederlandse politie goed aan over te schakelen op ‘veiliger alternatieven’ als Chrome, Firefox, Safari en Opera.
Microsoft gaf dit weekeinde al aan hard te werken aan een oplossing, maar computers die nog draaien op Windows XP hebben pech. Microsoft staakte onlangs het onderhoud aan dat systeem, dat wereldwijd nog op 15 tot 25 procent van de pc’s zou draaien.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.