31

Ook ouders klagen RTL aan vanwege pestprogramma

Ouders maken expliciet bezwaar tegen het uitzenden van beelden van hun kinderen in het RTL 5-programma Project P.

De ouders van de leerlingen die in het RTL 5-pestprogramma voorkomen stappen naar de rechter. De ouders van de kinderen die op het Einstein Lyceum in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet zitten, volgen het voorbeeld van de school. De schoolleiding spande eerder al een kortgeding aan tegen RTL 5.

Maandag 12 mei komt de zaak voor de rechter in Lelystad. De rechtszaak wordt achter gesloten deuren gehouden, omdat er kinderen mee zijn gemoeid.

De schoolleiding stelt in een verklaring:

De ouders van de scholieren uit de klas waar een gepeste jongen in het geheim opnames maakte, hebben expliciet bezwaar gemaakt tegen de uitzending van (mogelijke) beelden van hun kinderen.

Voor het RTL 5-programma Project P., over pesten, filmden scholieren in het geheim hun klasgenoten. Het Einstein Lyceum trok eerder aan de bel, omdat er geen toestemming gegeven is om de beelden te maken. De school is ervan overtuigd dat het uitzenden van de beelden schadelijk kan zijn voor de toekomst van de leerlingen. Ook andere scholen hebben moeite met de geheime beelden.

Tussen RTL en de schooldirectie van het Einstein Lyceum hebben gesprekken plaatsgevonden, maar die hebben niets opgeleverd.

Lees ook op Joop: Meer scholen protesteren tegen RTL-pestprogramma

cc-foto: Gerard Bierens

Geef een reactie

Laatste reacties (31)