43

Ook rookverbod kleinste kroegen zonder personeel

Eenmanszaken moeten per direct rookvrij zijn ... Geen geen extra controles

Rokers kwamen er tot nu toe mee weg om in een select aantal cafés te roken, maar die optie is er niet meer. De reden dat er in sommige cafés na het rookverbod alsnog gerookt mocht worden, is de uitspraak van de Hoge Raad van 10 oktober, waarin werd gesteld dat ook kleine cafés geen asbak op tafel mochten leggen. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft die uitspraak nu opgepakt om een totaalverbod op roken in cafés in te stellen.

Updates onderaan artikel

Staatssecretaris Van Rijn:

Wij zaten op koers om het rookverbod voor alle horeca in te laten gaan op 1 januari 2015, na behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer. Dat de uitzondering vervalt, is dus geen verrassing voor de horeca ondernemers die tot nu toe een uitzonderingspositie hadden.

Kroegen waarin nog gerookt mocht worden krijgen bij een eerste overtreding een waarschuwing. Mocht er opnieuw een overtreding worden geconstateerd zal er een boete van 600 euro volgen.

Update 11.02 uur
Er zullen geen extra controles plaatsvinden om te zien of de kleinste kroegen zich ook aan de regels houden. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laten weten. 

NU.nl Rookverbod per direct in alle cafés van kracht

Geef een reactie

Laatste reacties (43)