1

&.. Ook Tsjechische coalitie geklapt

Aung San Suu Kyi zal nieuw parlement boycotten ... Voetbal net zo opwindend als seks

Meer nieuws van vandaag

Aung San Suu Kyi boycot parlement – De nieuw gekozen parlementariërs van de partij van Aung San Suu Kyu zullen niet bij de beëdiging van het nieuwe Birmese parlement zijn. Ze zijn het niet eens met de bewoordingen van de eed die ze moeten afleggen. Hierin zouden ze moeten zweren de grondwet te beschermen. Suu Kyi’s partij wil deze grondwet juist veranderen omdat die op dit moment te veel macht geeft aan het leger en bovendien tot stand kwam in 2008 ten tijde van de militaire junta die met ijzeren hand regeerde. (France24)

Tsjechische coalitie geklapt – De leiders van de drie partijen die in Tsjechië de regering vormen gaan niet samen verder. Dat heeft premier Petr Necas bekend gemaakt. Het betekent echter niet dat er geen kabinet meer is en dat er verkiezingen zullen komen. In een ietwat vreemde zet zal de kleinste coalitiegenoot worden vervangen door een nieuw te vormen partij. Een parlementariër van die kleinste coalitiepartij is namelijk veroordeeld wegens corruptie, maar weigerde vervolgens zijn zetel op te geven. Dit tot grote woede van de premier. Partijgenoten van deze Vit Barta stapten vervolgens op en vormden een nieuwe partij. Deze zal aan de nieuwe regering gaan deelnemen. (NZ Herald).

De Tsjechische coalitie stond dit weekend ook onder druk door massale protesten tegen geplande bezuinigingen. Honderdduizend mensen gingen de straat op, wat het de grootste demonstratie maakte sinds de val van het communisme. (Guardian)

Voetbal heeft dezelfde werking als seks – Voetbalsupporters worden net zo opgewonden van het bekijken van een grote wedstrijd als tijdens een nacht gepassioneerd vrijen, blijkt uit onderzoek van wetenschappers uit Nederland en Spanje. De studie werd gepubliceerd in het magazine PLoS One.
De onderzoekers bestudeerden de hormoonspiegels van Spaanse fans tijdens een wedstrijd, en stelden vast dat het testosteronniveau zowel bij mannelijke als vrouwelijke supporters door het dak ging, ongeacht of hun team het goed deed of niet. (AD)

Geef een reactie

Laatste reactie