1

Oost West, Thuis Best?

Belgen wel in actie om Geweld tegen Vrouwen te stoppen: 'De illusie van een veilig nest'

Vandaag, 25 november, is het de Internationale Dag voor het Uitbannen van Geweld Tegen Vrouwen. In de Nederlandse mediakaasstolp is er weinig animo voor maar onze zuiderburen trokken naar de studio en zongen een lied om aandacht te vragen voor het probleem.


Tal van Vlaamse en Waalse artiesten trokken de studio om op een pakkende reggae-deun samen het lied ‘Oost west Thuis best – Coups bas Prends ça’ te zingen. Belgen houden zoals bekend ook van harde spots om problemen aan de kaak te stellen. Zoals deze.

De Internationale Dag werd in 1999 door de Verenigde Naties in het leven geroepen. Overheden en organisaties over de hele wereld wordt gevraagd op die dag het probleem onder de aandacht te brengen. De Nederlandse overheid lijkt daar niet echt een boodschap aan te hebben. Notabene vandaag stuurde minister Van Bijsterveldt-Vliegenthart (OCW) een brief aan de Tweede Kamer over het emancipatiebeleid. In het ruim vierduizend woorden tellende epistel worden amper 150 woorden aan geweld tegen vrouwen gewijd. 

Geef een reactie

Laatste reactie