Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oostenrijk onderzoekt strafrechterlijke vervolging Wilders

  •  
10-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wilderssip300_02.jpg
Uitspraken van Wilders op FPÖ-bijeenkomst over de Koran en islam mogelijk strafbaar volgens de Oostenrijkse wet
Het Oostenrijkse Openbaar Ministerie onderzoekt of Geert Wilders een strafbaar feit heeft gepleegd met zijn grote mond. De PVV-leider sprak onlangs op een bijeenkomst van de rechts populistische FPÖ in Wenen waar hij de Koran met Hitlers Mein Kampf vergeleek, claimde dat de islam de oorlog aan Europa heeft verklaard en dat de religie mensen oproept om terrorist te worden. Uitspraken die hij eerder in Nederland ook al deed en waarvan hij donders goed weet dat ze juridisch gevaarlijk dicht tegen aanzetten tot haat en discriminatie aanschurken.
Tarafa Baghajati spreekt namens een vereniging van Oostenrijkse moslims als hij de speech ophitsend en beledigend noemt. Hij laat daarom uitzoeken of de toespraak in strijd met de wet is.
Wilders speelt ondertussen de vermoorde onschuld. In een reactie zegt hij tegen het ANP: 
Ongelooflijk weer, deze juridische jihad. De waarheid mag voor sommigen onaangenaam zijn, maar daardoor niet minder waar.”
Wilders zal aanstaande maandag spreken op een demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in het centrum van de Duitse stad Dresden. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.