Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oostenrijkse neuroloog: NRC misbruikt mijn naam

  •  
27-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
Flickr_NRC_MarcoDerksen_300_01.jpg
Neurochirurg prof. dr. Claudius Thomé: 'Ik heb geen vertrouwelijke informatie over Friso onthuld'
Neurochirurg prof. dr. Claudius Thomé, hoofd van de afdeling neurologie van de Universiteitskliniek in Innsbruck, ontkent dat hij vertrouwelijke medische informatie over prins Friso heeft gedeeld met NRC-journaliste Jannetje Koelewijn en haar man professor Tulleken. Dat meldt de Sp!ts maandag. Het ziekenhuis staat vierkant achter hem.
Sp!ts citeert Thomé:
Ik zal niet opsommen hoe mevrouw Koelewijn en prof. Tulleken meer informatie probeerden te krijgen (…) Er is een verhaal gemaakt waarin mijn naam werd misbruikt als een soort bewijs dat ze inside informatie hadden.”
Thomé zegt alleen in algemene zin te hebben verteld hoe lawineslachtoffers worden behandeld. “I did not disclose any confidential information.”
Flickr_NRC_MarcoDerksen_300
NRC-journaliste Koelewijn bezocht met haar man, neurochirurg Kees Tulleken, het ziekenhuis om informatie over de gezondheidstoestand van prins Friso te verkrijgen. Deze informatie, onder andere dat er geen sprake zou zijn van een schedelbasisfractuur was, publiceerde NRC. De krantkwam daardoor in opspraak. Intussen hebben zo’n honderd mensen hun abonnement opgezegd.
Tulleken vond de berichtgeving tot dan toe over Friso te negatief. Hij vond het naar eigen zeggen zo belangrijk om dit te corrigeren dat hij besloot zijn beroepsgeheim te schenden. Naderhand bleek dat het letsel van Friso wel degelijk zeer ernstig was en dat NRC weer een te positief beeld schetste. 
Foto-cc: Marko Derksen

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.