Laatste update 12:20
26

Oostenrijkse stad krijgt homo-stoplichten terug

De Oostenrijkse stad Linz krijgt zijn stoplichten met een homoseksueel thema terug. De lichten waren verwijderd nadat de rechts-populistische FPÖ zich erover had beklaagd.

De stoplichten hebben in plaats van één enkel mannetje, een afbeelding van een koppel van dezelfde sekse dat hand in hand oversteekt. De lichten waren aanvankelijk alleen in Wenen te zien als eerbetoon aan het Eurovisie Songfestival en om tolerantie en acceptatie te bevorderen.

De lichten waren echter zo populair, dat het gemeentebestuur besloot ze permanent te laten staan. Niet lang daarna volgde Linz het voorbeeld van de hoofdstad. Daar kwam in december een eind aan, toen FPÖ-politici zich er druk om maakten en de verlichte afbeeldingen ‘verkeerd gebruik van stoplichten’ noemde. Volgens de populisten zijn stoplichten niet bedoeld om levensadviezen te geven.

Omdat stennis schoppen in de gemeenteraad niet voldoende was, besloot de partij ook nog aangifte te doen tegen het stadsbestuur. Helaas voor de FPÖ bleef daar niets van overeind. De gemeenteraad van Linz heeft inmiddels besloten dat de stoplichten zo snel mogelijk weer worden neergezet.

Bron: The Independent
Cc-foto

Geef een reactie

Laatste reacties (26)