Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Op een na rijkste man ter wereld pleit voor 3-daagse werkweek

  •  
19-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
slim_300.jpg
Mexicaanse telecomgigant Carlos Slim kiest voor radicale verandering
Goede ideeën, ze bestaan nog. Meer vrije tijd doet de kwaliteit van leven stijgen en leidt tot nieuwe manier om onze tijd door te brengen. Daarom is het beter als we overstappen op een 3-daagse werkweek. Nee, dat zegt niet een dromerige vakbondsleider maar Carlos Slim, de op een na rijkste man ter wereld.
Slim – it’s all in the name –  ontvouwde zijn plan op een zakenconferentie in Paraguay. In ruil voor een driedaagse werkweek zouden mensen wel langer door moeten blijven werken, tot hun 70e of zelfs 75e levensjaar. En ze zouden misschien 11 uur per dag moeten werken. Zo wordt dan meteen het probleem van de kostbare oudedagsvoorziening opgelost omdat mensen tot op hoge leeftijd in hun eigen inkomsten voorzien. Ze worden ouder omdat ze bij een driedaagse werkweek gezonder kunnen leven en meer tijd hebben om te ontspannen.
14195010001_07bb9dcb66_m
De miljardair laat het niet bij woorden alleen. Bij zijn bedrijf Telmex geldt een cao waarmee werknemers die al sinds hun tienerjaren in dienst zijn al voor hun 50e met pensioen mogen. Wie dat wil kan door blijven werken maar dan slechts 4 dagen per week en wel met behoud van een volledig salaris.
cc-foto: itupictures

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.