49

Op een na rijkste man ter wereld pleit voor 3-daagse werkweek

Mexicaanse telecomgigant Carlos Slim kiest voor radicale verandering

Goede ideeën, ze bestaan nog. Meer vrije tijd doet de kwaliteit van leven stijgen en leidt tot nieuwe manier om onze tijd door te brengen. Daarom is het beter als we overstappen op een 3-daagse werkweek. Nee, dat zegt niet een dromerige vakbondsleider maar Carlos Slim, de op een na rijkste man ter wereld.

World Telecommunication and Information Society Day 2014 (WTISD)Slim – it’s all in the name – ontvouwde zijn plan op een zakenconferentie in Paraguay. In ruil voor een driedaagse werkweek zouden mensen wel langer door moeten blijven werken, tot hun 70e of zelfs 75e levensjaar. En ze zouden misschien 11 uur per dag moeten werken. Zo wordt dan meteen het probleem van de kostbare oudedagsvoorziening opgelost omdat mensen tot op hoge leeftijd in hun eigen inkomsten voorzien. Ze worden ouder omdat ze bij een driedaagse werkweek gezonder kunnen leven en meer tijd hebben om te ontspannen.

De miljardair laat het niet bij woorden alleen. Bij zijn bedrijf Telmex geldt een cao waarmee werknemers die al sinds hun tienerjaren in dienst zijn al voor hun 50e met pensioen mogen. Wie dat wil kan door blijven werken maar dan slechts 4 dagen per week en wel met behoud van een volledig salaris.

cc-foto: itupictures

Geef een reactie

Laatste reacties (49)