22

Op safari in de Oostvaardersplassen

Bezuinigingen dwingen Staatsbosbeheer safari's in het natuurgebied mogelijk te maken

Vanaf april is het mogelijk om op safari te gaan in eigen land. En wel in natuurgebied de Oostvaardersplassen. Onder het motto ‘Out of Africa, int the Polder’ lanceert Staatsbosbeheer een pilot. Trouwen tussen de herten, wakker worden met uitzicht op een nest met zee-arenden, staatssecretaris Bleker maakt het met zijn bezuinigingen allemaal mogelijk. Prijskaartje: 1500 euro voor vijftig personen.


Staatsbosbeheer stelt het gebied in 2012 vijftig dagen open. Omdat het kabinet fors bezuinigt op natuur, probeert Staatsbosbeheer op deze alternatieve manier de financiering rond te krijgen.

Een evenement voor twintig personen met een duur van vier uur kost 900 euro. Een hele dag met vijftig personen doorbrengen in het natuurgebied kost vijftienhonderd euro. Alleen een trouwreportage maken kost een luttele 300 euro voor twee uur.

Trouw schrijft:

Met het exclusieve toegangskaartje komen de bezoekers op plekken die tot nu toe voor het publiek niet bereikbaar waren, maar ze blijven steeds onder leiding van professionele begeleiders. Daartoe werkt Staatsbosbeheer nauw samen met Ark, een natuurorganisatie die veel ervaring heeft in het beheer van robuuste natuur.

Staatsbosbeheer stelt dat de Oostvaardersplassen zich kunnen meten met befaamde natuurparken in Afrika en Amerika. Een entree prijs is daar heel gewoon.

GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren reageert op Twitter:

Onder Bleker krijgen we dus echt elite natuur! “@Ingrid_Weel: Voor €1500 dag naar unieke Oostvaardersplassen plekken. trouw.nl/tr/nl/4332/Gro…”

Geef een reactie

Laatste reacties (22)