Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Openbaar Ministerie: Alle criminelen meteen plukken

  •  
24-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boefjes300.jpg
Wie iets kapot maakt of steelt, moet dezelfde dag nog betalen...
Wie gepakt wordt voor het slopen van een scooter, moet dezelfde dag nog voor de kosten opdraaien. Dat stelt Herman Bolhaar, topman van het Openbaar Ministerie. Officieren van Justitie moeten daarom in de rechtbank ook een financiele straf eisen.
‘Afrekenen met boeven moet standaard onderdeel worden van de strafzaak’, zegt de voorzitter van het College van procureurs-generaal.
De zogenaamde plukzewet is een aantal jaar geleden met succes ingevoerd voor grote criminaliteit. Maar die moet nu dus ook toegepast worden op kleinere criminelen. 
‘We moeten een signaal afgeven dat misdaad niet loont’
Als het gaat om immateriële schade ligt dat wat moeilijker, erkent Bolhaar. Maar ook daar zijn er mogelijkheden. Hij wijst erop dat een uitgebuite prostituee onlangs een schadevergoeding toegewezen heeft gekregen van 105.000 euro.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.